Burn-out / Vermoeidheid

Energie opladen en spanning loslaten bij Burn-out / Vermoeidheid

*  Werk je (te) hard of heb je mentaal zwaar werk, en heb je behoefte aan ontspanning en burn-out preventie?

*  Heb je vermoeidheidsklachten door een ziekte, bij herstel na een ziekte, te veel aan toxines/parasieten, allergieën, ademhalingsproblemen/astma, M.E., slaapproblemen, reuma, depressie, etc…  en wil je ervaren dat beweging je lichaam goed doet, mits je het zacht, ontspannen en met aandacht doet?

*  Heb je veel stress in je leven en wil je leren om je stress niet in je lijf op te slaan, of het los te laten, als het er al zit?

*  Zoek je naar een manier om je cortisol* aanmaak te dimmen en je endorfine** aanmaak te stimuleren?
( * Cortisol; ‘stresshormoon’ dat het lichaam uit balans brengt. ** Endorfine; hormoon met pijnstillende en humeur verbeterende werking.)

Voor een shotje endorfine naar de les van Jeanine!

*  Wil je leren bewegen/dansen vanuit ontspanning in plaats van (wils-)kracht?

*  Zoek je een les waarin je je energie kan opladen, je spanning loslaten, je weerstand verhogen en waarin je kan ontgiften?

*  Heb je interesse in Tai Chi, Chi Kung, Yoga, of andere Body-Mind technieken, maar beweeg je nou eenmaal liever en vanzelfsprekender op muziek?

*  Heb je moeite om je tempo omlaag te brengen, en wil je ervaren dat rustige/ontspannende muziek je daarbij kan helpen?

 

Kom dan naar de holistische dansfitness
Wereldconditie of Wereldconditie ‘Light’!

Een vrolijke laagdrempelige mix van diverse dans-, bewegings-, zelfmassage- en body-mind technieken.

 

You entered your relax zone…

Ontspannen bewegen en bewegend ontspannen
met respect voor je eigen (on-)mogelijkheden

 relax zone-wereldconditie, gezondheid-workshops.nl, ontspanning, stress relieve, energie, Wereldconditie 'Light", Jeanine Theunissen, chi Kung, Burn-out, vermoeidheidsklachten, overspannen, bewegen herstel ziekte, gezondheid-workshops.nl

 

 

Maandagavond: 19.00 – 20.00 uur
10 september – 17 december 2018

7 januari – 1 juli 2019
Geen les op 22 april en 10 juni

 

Woensdagochtend: 09.30 – 10.30 uur
5 september – 19 december 2018

9 januari – 10 juli 2019
Geen les op 24 april
Let op: op 6, 13, 20 en 27 februari wordt deze woensdag les op een andere locatie gegeven!

 

Vrijdagochtend: 09.30 – 10.30 uur * WERELDCONDITIE ‘LIGHT’ *
7 september – 14 december 2018

11 januari – 28 juni 2019
Geen les op 22 febr. – 26 april – 31 mei

 

Graag minimaal 5 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

Aan te raden: Neem een flesje water mee!

Je kan starten wanneer je wilt, en hoeft niet te wachten tot het begin van een nieuw seizoen.

 

* Overige info over adressen, prijzen, inschrijven en docente, vind je onder aan deze pagina *

 

 

“Júist als ik moe ben kom ik naar de les!”

“Ik vind de lessen echt ontspannend, erna zit ik veel rustiger in m’n lijf”

Zweverig vs stevig – De kracht van ontspanning

Sommige mensen zien Wereldconditie, Mindful Moving, Chi Kung en andere vormen van beweging waarin je leert ontspannen, als zweverig.
Maar het gaat juist over stevigheid en kracht; uit je kop en je poten grondig in de grond, solide geaard, met een krachtige basis, een stevige balans, een sterke veerkracht en een degelijk draagvlak.
Kom jezelf opladen met de kracht van ontspanning!

 

Zacht bewegen werkt genezend, zorgt voor meer lichaamsbewustzijn, meer veerkracht en een zachte landing!

 

Wereldconditie-zachte landing-uit je hoofd-in je lijf-stress-ontspannen-burnout klachten-vermoeidheidsklachten-Chi Kung, Jeanine Theunissen, gezondheid-workshops.nl, Burn-out / vermoeidheid

 

Wereldconditie
is een holistische dansfitness, gebaseerd op Chi Kung, Mindful Moving, Afrikaanse dans, Salsa, Brain Gym, Meridiaan- en Chi zelf-massage (Dao Yin), Energy Medicine, Acupressuur voor Dummies, Dynamic Stretching en Tennisbal massage.

Geen saaie oefeningen, maar lekker en gezond bewegen, grooven en genieten, in een veilige persoonlijke omgeving.
Met respect voor je eigen fysieke grenzen.
Met focus op wat je kan.

Aan bod komen verschillende soorten bewegingen, van uitgelaten swing tot weldadige ontspanning: bewegingen die energie opwekken en doorstroom bevorderen, ontgiften, spieren en gewrichten los en soepel houden/maken, spieren versterken en vet verbranden, helpen ‘aarden’, het immuunsysteem stimuleren, leren focussen en ontspannen.
Met iedere week weer andere fijne muziek uit vnl. Afrika en Latijns Amerika.

Wereldconditie is een zachte les waarin je beweegt met respect voor je fysieke (on-)mogelijkheden. En de „Light” versie is nog een graadje zachter…

De lessen zijn niet uitsluitend bedoeld, maar wel érg geschikt, voor mensen met Burn-out / Vermoeidheid.

 

Wat deelneemsters/-ers schrijven over Wereldconditie en Wereldconditie ‘Light’:

gezondheid-workshops, pijn door stress, rust, ogen dicht, ontspannen, hoofdpijn, burn-out, vermoeidheidslachten, Wereldconditie 'Light'“Een heel fijne en effectieve burn-out preventie! Dit zou iedere werkgever moeten financieren!”

‘Ik ben masseuse en ik heb zelf reumatische klachten. Ik vind deze les heel fijn. Jeanine werkt tijdens de oefeningen met alle meridianen en dat voel je energetisch sterk. Ik loop met een heel goed gevoel deze les uit – alles stroomt weer’.

“De spanningsklachten in mijn nek en schouders zijn compleet verdwenen na het volgen van de Wereldconditie lessen bij Jeanine. Mijn hoofd is na de les “leeg”…no span erg prettig!”

“Ik ben herstellende van een burn-out. Ik heb al verschillende lessen geprobeerd, maar die waren allemaal te veel voor me. Deze les voelt goed.”

“Zacht bewegen. Binnen mijn grenzen blijven. Geen snoeiharde sportschoolmuziek of andere overdosis prikkels.”

“Ik vond het een hele fijne les, de aandacht voor de energiebanen en punten en lekker rustig bewegen en dansen. De 70% instructie was ook een hele goeie, hier kan ik nog veel van leren om niet elke keer overal al mn energie in te storten maar een beetje achter te houden. Je geeft de les ook op een energieke en toch relaxte manier! Dus heel fijn!”

“ Naast het bewegen, wat altijd goed is en fijne blije stofjes opwekt, merk ik dat de aandacht tijdens Wereldconditie voor zachtheid en mildheid voor mijn lichaam helend werkt.
Ik ben (was!) altijd hard voor mezelf en luisterde niet naar de signalen van mijn lijf, dat er grenzen overschreden (en overschreeuwd) werden.”

“Ik had al 2 dagen hoofdpijn. En nu is het weg! Een wonderles!”

“In de les word ik helemaal ontspannen. En de volgende dag heb ik veel meer energie”

“Ik ben een typisch geval van burnoutklant (-; Ik zat zo veel in mijn hoofd dat ik niet meer gevoelig was voor de signalen die mijn lichaam afgaf. Wereldconditie helpt mij om weer in mijn lichaam te komen. Ik ben me er inmiddels wat sneller bewust van als ik grenzen overschrijd.”

“Ik werk nogal hard, en dan merk ik dat ik echt naar de Wereldconditieles uitkijk. Mijn vaste ‘oplaadmoment’ in de week. Morgenochtend mag ik weer!”

“Ontstressen, ontgiften, energie opladen en lachen!”

“Je wilt niet wéten hoe blij ik ben met je les en hoeveel beter ik me er door voel!”

“Je beweegt mensen, en niet alleen hun lichaam. Je zachte, vanzelfsprekende aandacht en liefde doet wat met mensen.
Dat is een bijzondere kwaliteit!”

” Ik knap altijd helemaal op van jou(w les).”

“Ik voel dat mijn lijf reageert; een vorm van vitaliteit, maar ook rust.
De energie zit het grootste deel van de dag in mijn lijf, nagloeiend naar volgende dagen.”

middelvinger_vasthouden-kalmeren-stress- stressrelieve, gezondheid-workshops, emoties, depressie, geluk, Wereldconditie 'Light', vermoeidheidsklachten, burn out“Ik wilde even tegen je zeggen dat ik laatst met een behoorlijk depressief gevoel naar de les kwam en toen we gingen dansen voelde ik die nare gedachtes en beelden uit mij weg vloeien. Dank je wel voor jouw heerlijke les, voor de fijne muziek en voor jou! Ben zo blij dat ik les bij je heb, het doet mij op heel veel manieren erg goed. Eigenlijk hoef ik maar naar je te kijken en ik word al blij.”

“Ik wil je bedanken voor de wekelijkse happiness-shots! Ik kan niet meer zonder; een prettige en gezonde verslaving!”

“Jeanine raakt. Dieper dan de pijntjes of de spieren, de oefeningen de vele praktische en dagelijks toepasbare tips. Het gaat ook over je lijf herkennen, erkennen, waarderen en in stand houden.”

Kan vaak niet wachten! Ik weet al hoe lekker ik me d’r bij voel, soepeler, vrijer, krachtiger, ontspannender, heerlijk!”

“Ik krijg er energie van!”

“Na de les ben ik altijd compleet opgeladen, ben me bewust van mijn hele lijf, mijn hoofd is rustig en mijn geest open.”

“(…) Ik vind het zo lekker dat niks MOET. Als ik het idee heb dat ik iets ‘moet’ dan haak ik af. Er ‘moet’ al zo veel in onze maatschappij. Heerlijk dat hier niet hoeft!”

“ Ik had zóveel energie na de les; ik vlóóg bijna.”

“Na de les heb ik altijd heel veel energie en loop ik iedere week weer opgewekt de zaal uit!”


Ci Kung. Wereldconditie.JeanineTheunissen.dans.mindful moving.holistische dansfitness
Foto (c): Michiel Wijnbergh

De Wereldconditie lessen zijn zacht, aangenaam en ontspannend.
Het is voor veel mensen verrassend dat iets wat zo goed voelt zo’n groot effect kan hebben. Velen van ons zijn toch opgevoed met het “bloed is goed, pijn is fijn” principe. Hard trainen. Zware oefeningen op een matje. En ‘keihard’ ontspannen in ingewikkelde of ongemakkelijke houdingen.

De beweging van het lichaam wordt vaak beperkt omdat er (onbewust) angst is voor pijn. Om pijn te voorkomen verkrampen de spieren zich. Door zacht en langzaam te bewegen komt er weer vertrouwen dat er pijnvrij bewogen kan worden en kan het lichaam (rug/hoofd/nek/schouders) ontspannen. Juíst bij herstel van een burn-out of bij vermoeidheidsklachten.

 

Data:

Maandagavond: 19.00 – 20.00 uur
10 september – 17 december 2018

7 januari – 1 juli 2019
Geen les op 22 april en 10 juni

 

Woensdagochtend: 09.30 – 10.30 uur
5 september – 19 december 2018

9 januari – 10 juli 2019
Geen les op 24 april
Let op: op 6, 13, 20 en 27 februari wordt deze woensdag les op een andere locatie gegeven

 

Vrijdagochtend: 09.30 – 10.30 uur * WERELDCONDITIE ‘LIGHT’ *
7 september – 14 december 2018

11 januari – 28 juni 2019
Geen les op 22 febr. – 26 april – 31 mei

 

Tip: Neem een flesje water mee!

Je kan starten wanneer je wilt, en hoeft niet te wachten tot het begin van een nieuw seizoen.

 

Adressen

Maandagavond en vrijdagochtend:
Chassé Dance Studio’s
Chasséstraat 64
1057 JJ Amsterdam
Maandag in studio 9 en vrijdag in studio 8
De Afro Zumba lessen van donderdagavond worden óók op dit adres gegeven. In studio 8. (zie www.afrikacentrale.nl).

Woensdagochtend:
Danszaal 45 – WG-terrein
Ketelhuisplein 45
1054 RD Amsterdam Oud West
De ingang zit op de kopse kant van het grote gebouw. (Naast de deur staat met grote letters NOPPES op het raam.)
Als je daar voor het eerst komt moet je waarschijnlijk even zoeken (net zoals ik moest de eerste keer….).
Sla mijn telnr. even op in je telefoon, dan kan je me bellen als je navigatieproblemen hebt. Jeanine 06-17028338
Let op: op 6, 13, 20 en 27 februari wordt deze woensdag les op een andere locatie gegeven: Chasséstraat  64, 1057 JJ Amsterdam. In studio 9

 

Prijzen:

Proefles: € 8,-

Blok van 12 aaneengesloten lesweken:
1x per week les: 12 x € 11,- = € 132,-
2x per week les: 12 x € 16,- = € 192,-
Hoe vaker je komt hoe beter het met je gaat, voor minder geld per oplaad-sessie.

Je hoeft je niet vast te leggen voor een bepaalde lesdag in de week;
Je kan per week bekijken welke lessen het beste passen qua agenda, energie-level, ontspannings- of blijdag behoefte.

Wil je incidenteel twee keer in de week komen, dan betaal je voor de tweede keer dat je komt € 7,50 (graag contant)

Als je een keer verhinderd bent kan je je les inhalen op een andere dag binnen hetzelfde lesblok of zolang als je lessen volgt.

Strippenkaart van 12 lessen (9 maanden geldig):
12 x € 13,75 = €165,-
Je kan ook anderen gebruik laten maken van je strippenkaart!
Dus neem lekker je vriend(-in), collega of buurman mee!

Studenten: € 2,50 per les korting. Of: 2e les gratis als je twee keer in de week komt.
Stadspas: €1,50 per les korting.

 

Financieel drempeltje? Betaling in termijnen of andere betalingsregeling mogelijk in overleg!
Het kan zijn dat het tarief van de Wereldconditie lessen voor jou een onoverkomelijke drempel is. Omdat je door ziekte of een aandoening niet of weinig kan werken, omdat je alleenstaande ouder met minimum inkomen bent, of anderzijds. Neem in dat geval even contact op, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. Te denken valt aan een korting of een ruildienst. Of alvast starten met de lessen en betalen zodra je loon/uitkering binnen komt. Betalen in termijnen is sowieso altijd mogelijk.
Vanzelfsprekend ga ik er vanuit dat je geen misbruik maakt van mijn aanbod omdat dat karma-technisch niet slim is.

Losse les: € 16,-

 

Betalen:

De lessen kunnen worden betaald bij de eerste les, of worden overgemaakt op Triodos Bank:
NL67 TRIO 0786717041 t.n.v. De Afrika Centrale, Witte de Withstraat 52 hs, 1057 ZB Amsterdam

Omdat er niet gewerkt wordt aan een choreografie, zijn de lessen los van elkaar te volgen. Je kan starten wanneer je wilt, en hoeft niet te wachten tot het begin van een nieuw seizoen.

 

Inschrijven en info

Tel: 020-6854197 / 06-17.028.338
jeanine@gezondheid-workshops.nl
of: info@afrikacentrale.nl

De lessen kunnen worden betaald bij de eerste les, of worden overgemaakt op Triodos Bank NL67 TRIO 0786717041 t.n.v. De Afrika Centrale, Witte de Withstraat 52 hs, 1057 ZB Amsterdam

Besluit je na een proefles door te gaan, dan betaal je voor een blok van 12 aaneensluitende lessen vooruit. Betaling in twee termijnen is mogelijk na overleg.
Start je niet aan het begin van een seizoen, dan betaal je vanaf de datum dat je start.
Als je verhinderd bent, om wat voor reden dan ook, loopt het lesgeld gewoon door. Het is niet nodig om af te bellen. Je kan je les inhalen op een andere dag binnen hetzelfde lesblok.

Kan je niet wekelijks naar de lessen komen, dan kan je een strippenkaart van 12 lessen kopen.

In geval van langdurige afwezigheid (vakantie/ziekte) kan je je betaalde lessen opschuiven mits je het van tevoren gemeld hebt (!) Dit geldt voor periodes langer dan twee weken. Restitutie van lesgeld is niet mogelijk.

 

Docent:

Jeanine Theunissen
Jeanine (1966 / 50+) is behalve dansdocente en workshopleider ‘Doe-het-zelf onderhoud van je lichaam en humeur’, ook ervaringsdeskundige op het gebied van blessures, chronische rugpijn, schouderklachten, knie klachten, overgewicht, herstel na zwangerschap, bekkeninstabiliteit, slaapproblemen, hoofdpijn, vermoeidheidsklachten (door toxines, parasieten, candida, allergieën), astma, burn-out en stress-gerelateerde klachten.
Kortom: Jeanine heeft van haar ‘mess’ haar ‘message’ gemaakt…..

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van de lessen, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief via: jeanine@gezondheid-workshops.nl of via de knop ‘Inschrijven’ in de rechter balk van deze pagina.